Categorieën
Strips

Mooi beeld op tweede Illustratie Biënnale tijdens Stripdagen Haarlem

Zaterdag 2 juni is de tweede editie van de Illustratie Biënnale, het festival voor illustratoren, opdrachtgevers, uitgevers en liefhebbers, tijdens de Stripdagen Haarlem.

De Illustratie Biënnale 2012 presenteert bijzondere sprekers uit binnen- en buitenland, een unieke digitale expositie met werk van ruim 100 illustratoren wereldwijd, een museumwinkel met illustraties op papier en andere materialen, illustratiecollectief AvierKoerier live aan het werk, projectie van een internationale collectie street-art en illustraties in de ruimte van Tomas Schats.

Kijk hier voor details.

Twee jaar geleden interviewde ik grafisch ontwerper en initiatiefnemer Marlies Visser over het hoe en waarom van de eerste editie.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.