Video: Duivengebroed

Ons balkon is gekraakt door een stel duiven. Ze zijn een gezin aan het stichten, dus hebben we gratis eieren…

Dit keer heb ik gekozen voor een track van Badly Drawn Boy. Deze vond ik goed bij de beelden passen. Youtube herkende echter het betreffende nummer en heeft daarom een reclamebanner in de video geplaatst. Deze is gelukkig weg te klikken. Ook staat er meteen een linkje naar de artiest en naar iTunes. Zo gaat dat kennelijk als je gebruik maakt van andermans muziek. Een wijze les. Zelf hou ik helemaal niet van reclame bij video’s.

De volgende Daily Webhead hopelijk dus weer zonder. Die staat gepland voor zondag 15 april: stripmaker Erik Kriek over Gutsman. Tot dan!

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Jeroen Mirck ,

  Haha, leuke video! En wat die reclame betreft: dat krijg je ervan als je aan de kindjes van popmuzikanten zit. 😉

  • Michael Minneboo ,

   @Jeroen: Niet altijd gelukkig: in mijn reisverslag van Edinburgh zat een track van Dave Pirner. Maar deze is zo obscuur dat Youtube hem waarschijnlijk niet herkend. Maar goed, wel iets om rekening mee te houden.

   • Jeroen Mirck ,

    YouTube heeft blijkbaar heel geavanceerde software om muziek te herkennen. Ze moeten ook wel, om zelf claims te ontlopen.

    • Michael Minneboo ,

     Zeker. Er schijnen overigens wel trucjes te zijn om herkenning te voorkomen. Je kunt de muziek zoveel procent sneller en trager zetten. Dat schijnt te helpen. Maar goed, als ze de soundtrack niet wissen en er een linkje bij zetten en wat reclame is het wel een oké ruil voor de meeste mensen, denk ik.

     • Jeroen Mirck ,

      Ik vind dit een heel nette oplossing. Veel beter dan dat ze je video offline halen, het geluid mutileren of zelfs je hele account blokkeren.

      • Michael Minneboo ,

       Zeker. Al zal het van het nummer afhangen wat ze precies doen. Ik denk dat er verschillende afspraken zijn met de verschillende producenten en platenmaatschappijen. De een laat meer toe dan de ander.

       • Jeroen Mirck ,

        En Prince helemaal niets. 🙂

        • Michael Minneboo ,

         Ik kwam laatst een berg video’s op youtube tegen van Prince concerten. Weet niet of ze er nu nog op staan, maar misschien heeft hij zijn beleid aangepast?

         • Jeroen Mirck ,

          Nu je het zegt. Misschien ziet Prince ook wel in dat die linkjes naar iTunes hem alleen maar geld kunnen opleveren. Goede gelegenheid trouwens om His Royal Badness weer eens op te voeren in een blogpost, mét een link naar een live-optreden van hem bij Saturday Night Live. 🙂
          http://www.jeroenmirck.nl/2012/04/olympic-twitter-terrorist/

  • elsbeth ,

   oh ik haat duiven, maar ik vind het helemaal schattig!!!