Categorieën
Media Spladodder!

Homohaters dreigen Star Wars game te boycotten

Als ik dit soort berichten lees, heb ik het vermoeden dat we nog in de middeleeuwen leven. Sommige mensen, niet toevallig vaak gelovige dwaallichten, doen dat ook nog. Ik kreeg vanmorgen onderstaand bericht binnen: in de Star Wars game The Old republic bestaat de optie om een homoseksuele plotlijn te volgen. Schijnbaar wordt gameproducent Electronic Arts nu overspoeld met haatmail van mensen die homoseksualiteit nog steeds een duivelse activiteit vinden.

Lees maar:

Electronic Arts (EA), maker of the highly popular Star Wars: The Old Republic video game – is the target of a boycott orchestrated by hateful anti-gay groups. Why? Because they had the courage to give players around the world the option of including a gay romance storyline in their interactive Star Wars game.

Right now, thousands of anti-gay letters are flooding Electronic Arts headquarters, threatening to push the company and its staff to the dark side (“Homos are ruining gaming!” wrote one boycotter. “I urge all parents to keep any EA games from their children to prevent them to be AIDS-spreading, Satan-loving scum,” wrote another).

But we can do something about it – if we channel the force for good. Companies like Electronic Arts need to be rewarded when they do the right thing. And together we can help them stand their ground. Sign this urgent letter to Electronic Arts (EA) now, asking them to stay strong and resist the dark side. When 50,000 of us sign on, All Out members will make news by dressing as Star Wars characters and delivering your letters directly to Electronic Arts headquarters:

www.allout.org/theforce

Homohaat, ik snap het niet. Dat je zelf geen homo bent, nou vooruit, dat kan. Niet iedereen is perfect zullen we maar zeggen, ik ook niet, maar laat iedereen lekker in zijn eigen waarde. Waarom dit soort haters zo bang zijn voor homoseksualiteit is mij een raadsel. Laat ik bij deze meester Yoda zelf maar citeren:

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

Lees hier meer over de organisatie All Out.

In de rubriek Spladodder! behandel ik allerlei zaken die wat mij betreft niet door de beugel kunnen. Het logo is van Hallie Lama.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Homohaters dreigen Star Wars game te boycotten”

Tsja, sommige dingen zijn en blijven onbegrijpelijk. Des te fanatieker sommigen in de heer zijn, des te onverdragelijker men richting anderen lijkt te worden. Met de bijbel in de hand de meest gruwelijke dingen zeggen en doen, terwijl milder gestemde gelovigen die bijbel op een veel vredelievender manier uitleggen.

Laatst hoorde ik iemand beweren dat homofoben vooral zo agressief zijn omdat ze bang zijn voor de confrontatie met hun eigen al dan niet latent aanwezige homogevoelens. Bij die mensen is de tegen homo’s gerichte agressie dus eigenlijk tegen zichzelf gericht. Vond ik wel een plausibele verklaring. Vind je niet?

Ja, daar zit zeker iets in. Het is een raar soort angst, die homofobie. Angst voor verborgen gevoelens bij de haters klinkt als een plausibele verklaring.

Mensen die zo standvastig de bijbel of koran letterlijk nemen en daarna leven… ik kan niets met dat soort mensen. Mijn afkeer voor fundamentalisten en religeuze dwaallichten wordt wat dat betreft met de dag groter. Vooral omdat men vaak zo hypocriet is: naasteliefde prediken en vervolgens homoseksuelen uitsluiten.

Verdrietiger is dat ook zonder het geloof mensen elkaar de ruimte niet durven/kunnen/willen geven. Yoda heeft het naar mijn idee bij het rechte eind: angst doet rare dingen in de hoofden van mensen. En dat terwijl er zo weinig is wat echt gevaar oplevert. De meeste homo’s (net als de meeste hetro’s etc) vallen daar toch echt niet onder.

Lego blokjes daarintegen… 😉

IK heb dit spel niet gespeeld, dus ik kan er niet over oordelen. Ik heb wel Dragon Age I en Dragon Age II gespeeld.
Er is in deze spellen veel mogelijk qua romances, maar alles is optioneel. Je kunt de spellen dus zonder romances spelen, of met alleen hetero-romances. Of alleen homo-romances.
Ik neem aan dat dit bij dit Star Wars spel ook zo geldt.
Ik begrijp best dat er veel mensen zijn die spellen willen spelen zonder homo-romances. En dat kan dus ook gewoon.
Dus eigenlijk moeten mensen dus gewoon niet zeuren.

Verder is het bij veel spellen ook zo dat je er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om onschuldige mensen te doden. Het hoeft niet, maar het kan, en vaak is die keuze van invloed op de rest van het verhaal.
In Dragon Age II blaast één van de NPC’s doelbewust een toren op met honderden onschuldige mensen, allemaal dood. Als speler kun je er voor kiezen om dat af- of goed te keuren, en de dader te veroordelen of te beschermen.
Natuurlijk is het maar een spel. Als je in het spel instemt met zoiets betekent dat nog niet automatisch dat je dat in het werkelijke leven ook zou doen. Maar goed, evengoed mag je als speler die keuze dus maken.
Het gekke is dat je daar de moralisten niet zo vaak over hoort. Of eigenlijk hoor ik er nooit iemand over. Men vindt het blijkbaar heel acceptabel dat je als speler die keuzes mag maken.
Maar als een speler er voor mag kiezen om een homo-romance aan te gaan, dan is dat reden om een spel te boycotten.

Reacties zijn gesloten.