Categorieën
Strips

Expositie Wasco in Het Beeldverhaal

Stripwinkel Het Beeldverhaal in Amsterdam heeft nu ook een galerie. Vrijdag 13 april opent daar de eerste expositie: De zwarte kat. Werk van stripmaker Wasco is dan van dicht bij te bewonderen.

Wasco (1957) is een eigenzinnige beeldkunstenaar die betaalbaar werk blijft produceren. Hij studeerde aan de AKI in Enschede en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij is een bijzondere stripmaker, werkend in de marge, altijd op zoek naar de grenzen van het medium.

Wasco staat bekend om zijn speciale en niet conformerende comic stijl. Een stijl waarmee hij in 2010, met het boekje Wolken, de stripschappenning Nederlands Literair won. Erg knap als je bedenkt dat Wolken een 24 Hour Comics Day project was.

Wasco’s helden Phiwi en Tuitel gaan al tijden mee. Daarnaast spelen katten en pinguïns een prominente rol in zijn werk.

De tentoonstelling De zwarte Kat is veelzijdig. Kleine originelen, aparte printjes in zeer lage oplages, luciferdoosjes en kramieken beeldjes zullen te zien en te koop zijn. Ook toont Wasco borduursels, waar hij de laatste tijd veel mee bezig is.

Opening: Vrijdag 13 april 2012, 17:00 uur
De tentoonstelling ‘De Zwarte Kat’ is te zien van 13 april tot met 31
mei 2012 in het Beeldverhaal Amsterdam Galerie. Bilderdijkstraat
80. 1053 KW Amsterdam.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.