Categorieƫn
Strips

De Vara zoekt cartoonist

De VARAGids is met een cartooncontest begonnen. De prijs is een wekelijkse – betaalde ! – opdracht voor de online VARAgids.

Is tekenen jouw talent (of ken jij iemand met talent) en wil jij je werk voor een groot publiek tentoonstellen? Grijp dan nu je kans! Doe mee aan de VARAgids Cartoon Contest en win een wekelijkse (betaalde, uiteraard) opdracht voor de online VARAgids.

De opdracht: Maak een cartoon naar aanleiding van een recent opvallend tv-fragment. Dit kan een opvallende documentaire zijn, een vreemde gast in een talkshow of bijvoorbeeld een blooper. Het is aan jou als cartoonist om dit fragment te kiezen.

Een professionele jury die bestaat uit onder anderen Peter van Straaten (bekend van o.a. Het Parool) en Kamagurka (o.a. VARAgids) zal uit alle inzendingen een selectie maken van de beste cartoons. De cartoons die door de jury zijn geselecteerd komen online te staan. Online kan gestemd worden op deze cartoons, de cartoon met de meeste stemmen wint.

De winnaar krijgt een wekelijkse cartoon die te zien zal zijn via de online kanalen van de VARAgids. Hier staat uiteraard een financiƫle vergoeding tegenover.

Stuur je cartoon uiterlijk maandag 9 april in via dit formulier.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.