Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Video: 24 Hour Comics Day 2011 in Amsterdam

Afgelopen weekend vond wederom 24 Hour Comics Day plaats. In Nederland op maar liefst drie locaties, waaronder Studio/K in Amsterdam. Zaterdagmiddag bezocht ik de tien stripmakers die daar de race tegen de klok waren begonnen.

Ik trof onder meer Matt Baay, Bas Köhler, Merel Barends. Hallie Lama en Sandra Kleine Staarman aan. Maia Machen zat ook druk te tekenen: zij had het evenement hier georganiseerd.

Een aparte locatie dat Studio/K. De stripmakers hadden meer ruimte dan bij Lambiek waar het evenement de afgelopen jaren plaatsvond. Ook konden ze om even bij te komen genieten van het nazomerzonnetje op het terras. De ploeg was wel een stuk kleiner dan bij eerdere edities. Veel stripmakers zaten in Zwolle of Rotterdam te tekenen.

Ik maakte de volgende impressie. Geen uitgebreide reportage waarin 24 Hour Comics Day van het begin tot het eind in beeld wordt gebracht zoals mijn video uit 2008, maar een momentopname van eind van de middag.

Bekijk het blog van deze sessie om het resultaat van deze stripmakers te bewonderen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Video: 24 Hour Comics Day 2011 in Amsterdam”

dank michael voor deze video!
we hebben de traditie voorgezet, er was veel waardering dat het toch in Amsterdam werd gehouden. tot mijn verbassing was er ook veel interesse vanuit Studio/K zelf. Studio/K is opgezet en gerund door een studentenvereiniging…ze hadden volgens mij geen idee wat het moest voorstellen maar toch de 24HCD door laten gaan! echt verfrissend eigelijk dat er enthusiast op reageerd werd.
dank aan iedereen die mee deed, vooral de tekenaars die voor het eerst hebben mee gedaan: Merel, Bas, Bob & Remco!
volgend jaar hoop ik zelf ook iets te kunnen tekenen…

Jammer dat je niet aan tekenenen bent toegekomen. Ik vond het erg leuk dat 24HCD in ieder geval toch ook in Amsterdam heeft plaatsgevonden. Misschien volgend jaar gewoon weer in Studio/K?

“ik heb de werkende stof uit Red Bull in legale capsules meegenomen”. Matt, verklaar je nader, wat voor drugs zijn dat??

Mc Smart Energy caps (3 voor €4 bij de smartshop) werkende stoffen: Willow Bark extract, Gurana, Geranium en vitamine B. Ik kan ze aanraden, je slaat mooi de man met de hamer over.

Reacties zijn gesloten.