Categorieën
Media

Liefde in het tijdperk van Facebook

Je kunt op je profiel op Facebook van alles invullen en dus ook of je een relatie hebt of niet.

Nu woon ik alweer twee jaar samen, maar pas sinds een paar maanden heeft mijn vriendin ook een Facebook-account. Van de week hebben we onze relatie dan ook eindelijk wereldkundig gemaakt.

Het staat er nu echt, we kunnen niet meer terug, want alles wat je op Facbook zet is natuurlijk 100% de waarheid.

Het was dus eigenlijk oud nieuws, ook voor onze vrienden. Het grappige is dat een stel vrienden van me dit heugelijke feit meteen ‘geliked’ hebben. Sterker nog: twee vriendinnen van me wilden meteen vriendjes met Linda worden op Facebook. Onze vriendenkringen zijn in het echt nagenoeg gescheiden, maar het ziet er naar uit dat er in het virtuele web van vriendschappen wel wat draadjes elkaar zullen gaan raken.

Om in de geest van Chriet Titulaer te spreken: ‘Het is een wondere wereld!’

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Liefde in het tijdperk van Facebook”

mijn vriend heeft geen facebook. zijn vrienden wel en die heb ik dus in mijn vriendenlijst. Dus dan vertelt J enthousiast aan zijn vrienden dat we op vakantie gaan of zo. en dan zeggen ze: ja, dat weten we al…..

Ja, dat herken ik wel. Ook wat betreft blogs trouwens. Laatst zat ik met Peter de Kock aan de koffie en toen hadden we het over bepaalde dingen die ik ook op zijn blog had gelezen. Het is grappig hoe de virtuele wereld en de ‘echte’ elkaar kruisen en hoe je soms dezelfde informatie op een andere manier krijgt voorgeschoteld.

Het wordt denk ik wel tijd dat je vriend ook aan Facebook gaat, straks ken je zijn vrienden beter dan hij 🙂

haha nee dat wil hij echt niet. Hij is nogal trots op zijn online afwezigheid. en ik ken zijn vrienden ook niet heel goed dus ik vond het eigenlijk ook een beetje raar dat zij mijn vakantiefoto’s aan het bekijken waren en dat J dan weer hoorde dat zijn vrienden dat hadden gezien. Ik heb ze dus stiekem in een ander lijstje gezet zodat ze bijna niets meer zien… 🙂

Online afwezig zijn… ik ben benieuwd hoe lang hij dat nog volhoudt. Ik zou niet zonder de online wereld kunnen. Dat zou een leven zonder bloggen betekenen.

Mijn vrouw en ik zijn ook ‘vrienden’ op Facebook, hoe vind je dat? Toch fijn dat je naast een trouwboekje ook op Facebook kunt terugvallen als dat ooit nodig mocht zijn!

Pff, die relalionship-functie op Facebook… Beide keren dat ik hem ook daadwerkelijk invulde, liep mijn relatie in no time op de klippen. Vervelend, want dan moet je hem dus weer weghalen, wat ook weer veel reacties oplevert waar je soms even niet op zit te wachten. Ook ken ik mensen die dat zo privé vinden dat ze dat per se NIET willen delen via een site als Facebook. Of gewoon omdat je niet altijd alles hoeft te weten van de vrienden van je partner, die dan bijna automatisch ook op je digitale pad komen…

Reacties zijn gesloten.