Categorieën
Bloggen

Vijf jaar bloggen

Illustratie: Emma Ringelberg

Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef.

Ik schrijf al mijn hele leven. Vroeger op de oude typemachine van mijn opa. Het was iedere keer weer een feest als ik een nieuw pak wit papier opende en het eerste blaadje in de machine schoof. Een wit pak papier gold als een spannende belofte van wat komen ging.

Vanaf mijn tienerjaren hield ik een dagboek bij. Daarin schreef ik over alles wat ik meemaakte en wat me bezighield. Goed, het stond dan wel niet online, maar lifeloggers zijn dagboekschrijvers 2.0, nietwaar. Overigens ben ik met het dagboek een paar jaar voor mijn eerste blog gestopt. Hoewel ik vaak met bewondering de posts van bloggers lees die heel openhartig over hun eigen leven schrijven, vind ik het toch fijner om het bij mijn interesses te houden en mijn privé-leven enigszins af te schermen van de digitale wereld.

Begin 2006 begon ik striprecensies te schrijven voor sites als Clickburg en Comicbase.nl. Eerder was ik al begonnen met het rondmailen van columns naar een select groepje vrienden. Niet lang daarna leek het me een goed idee om mijn eigen plek op het web te claimen. Mike’s Webs was geboren.

Ik kom nog wel eens op mijn oude blog. Het voelt een beetje alsof je je oude huis bezoekt. Los van enkele zijprojecten als Eeuwigweekend.nl, waar ik een tijdje samen met Menno Kooistra de hoofdredactie van heb gedaan en enkele andere blogs, heb ik mijn publicaties zoveel mogelijk op een blog gezet. Michael Minneboo centraal.

Foto: Linda Delis

In de afgelopen vijf jaar heb ik me in het bloggen laten inspireren door verschillende bloggers. Hieronder een blogroll, in alfabetische volgorde, van de meest prominente bloggers die een rol hebben gespeeld in mijn blogleven.

Dank!:


Vind jij dat je ook in deze blogroll thuishoort omdat je een onuitwisbare indruk hebt gemaakt op mij en mijn blog? Of vind je dat je onterecht bent opgenomen in dit overzicht? Laat van je horen in het reactieformulier!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

21 reacties op “Vijf jaar bloggen”

Gefeliciteerd lekker ding 😉 Hoop nog lang van je blogs te kunnen genieten xxx en nu zwarte koffie zonder suiker met een moorkop.

Wat een mooie mijlpaal Michael, van harte gefeliciteerd. Leuk om het even te vieren en te delen, zo kan jouw enthousiasme over bloggen anderen inspireren er ook mee te beginnen of ermee door te gaan.

Gefeliciteerd Mike,
Leuk ook om je blogroll door te nemen, kan ik als newbee nog wel wat van leren..
Nog vele jaren en vele taartjes gewenst!

Mooi Mike! Interessant en gevarieerd bloggen is één ding, maar het vijf jaar of langer volhouden: dat lukt veel mensen toch niet. Grappig van dat dagboek, ik heb er nooit zo bij stilgestaan dat we dat misschien als voorteken kunnen beschouwen, achteraf. Ik heb dat met vlagen ook nog wel een paar keer gedaan, zij het niet zo lang. Schoppen was het vooral. Tegen alles en iedereen, maar alleen voor mezelf. Maf eigenlijk 🙂

Hoe dan ook: keep it up! En bedankt voor de opname in de roll!

Waarom ben je uiteindelijk gestopt met je dagboek? Was je uitgeschopt of heeft je blog uiteindelijk toch je behoefte om jezelf te uiten overgenomen van je dagboek?

mooie blog, mooie foto en gefeliciteerd en ga vooral door met bloggen!

en natuurlijk sta ik heul terecht in die lijst. nee, grapje! 😛

Grappig dat je dat zegt: Linda en ik hebben inderdaad mijn blogverjaardag gevierd met koffie en moorkoppen. Ook gaf ze me als cadeautje Vals licht van Zwagerman. 🙂

Reacties zijn gesloten.