Categorieën
Boeken

Geef je eigen boek of blogboek uit

Je eigen boek uitgeven. Het is dé oplossing voor schrijvers die geen uitgever kunnen vinden, maar toch hun woorden op papier willen aanbieden. Het kan binnenkort op Manuscripta.

Volgens het CPNB hebben ruim een miljoen mensen in Nederland de wens een boek te schrijven en er staan heel wat teksten op computers of usb-sticks. Wie zijn manuscript zondag 4 september meeneemt naar Manuscripta kan het laten uitgeven als paperback en/of e-book en krijgt via het Centraal Boekhuis een gratis exemplaar thuisgestuurd.

Het publiceren van je eigen boek kan via de nieuwe publicatieplatformen van de boekhandels Paagman, Plantage Benissimo en Plantage Vermeer. Het boek is na publicatie verkoopbaar via alle boekwinkels van Nederland. Op www.mijnbestseller.nl/manuscripta staat precies beschreven hoe manuscripten kunnen worden aangeleverd. Voor alle aspirant-schrijvers die nog niet zover zijn dat ze hun boek kunnen laten uitgeven, zijn er op Manuscripta diverse workshops, waaronder ‘korte verhalen schrijven’.

Manuscripta is de jaarlijkse opening van het boekenseizoen en vindt plaats op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 september op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wie niet tot Manuscripta kan wachten maar wel graag een exemplaar van zijn eigen boek wil vasthouden, kan ook terecht bij The American Book Center in Amsterdam. Daar hebben ze een machine die boeken print en bindt. Oorspronkelijk was het de bedoeling om boeken te laten maken die je moeilijk fysiek kunt krijgen, maar ook veel aspirant-schrijvers schijnen er gebruik van te maken. Ze laten hun eigen schrijfwerk verboeken.

The ABC kan het boek ook voor je verkopen.

Beide gelegenheden bieden bloggers een kans om hun eigen blog in boekvorm uit te brengen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Geef je eigen boek of blogboek uit”

en ook bij Boek ’n Plank op de vijzelgracht 11 kun je je in eigen beheer uitgegeven boek verkopen, daar heb ik mijn exemplaar van Werk in uitvoering gekocht!

en hoe zit het nu met stripboeken, grafische romans. Of bieden die genoemde boek uitgevers ook die mogelijkheid al???. Tips op dat gebied zijn van harte welkom!

Ik denk dat deze actie op Manuscripta vooral bedoeld is voor geschreven tekst. Men wil het geheel aangeleverd hebben in word-bestand of pdf. Nu kan ik me voorstellen dat je je zwart-wit graphic novel in pdf kunt aanbieden. Je kunt het ze natuurlijk altijd even vragen: info@mijnbestseller.nl

Stripmaker Martijn van Santen heeft ooit zijn eigen uitgeverijtje opgericht om zijn strip uit te geven. Dat heeft hem geen windeieren gelegd: hij kreeg er de VPRO Debuutprijs voor. Zie ook dit artikel. Je kunt ook Martijn eens nadere inlichtingen vragen.

Reacties zijn gesloten.