Categorieën
Strips

Kun jij het beter dan Peter?

Cartoons maken makkelijk? Denk je dat je dat ook wel kan: een pakkende en grappige tekst bij een plaatje bedenken? Grijp dan nu je kans. Net als voorgaande jaren heeft Het Parool deze zomer de wedstrijd Beter dan Peter. In de periode dat cartoonist Peter van Straaten op vakantie is, mogen lezers van de krant hun eigen grappen bedenken voor onder de illustraties van Van Straaten.

Wil je alvast even oefenen? Zet je grap voor deze tekening in het commentformulier. Vergeet hem ook niet te mailen naar Het Parool: beterdanpeter@parool.nl.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

8 reacties op “Kun jij het beter dan Peter?”

Neen, hier ga ik echt mijn vingers niet aan branden! (en dat is níet mijn inzending voor het bijschrift!!) Ken je de Caption Contest in The New Yorker? Die hebben elke week een cartoon waar mensen een bijschrift voor mogen inzenden. De week daarop worden de beste drie geselecteerd, en dan mogen de lezers hun favoriet kiezen. In het volgende nummer komt dan de cartoon met het winnende bijschrift. Slim genoeg schuift ’t steeds door, zodat je altijd op één pagina The Winning Caption hebt staan (van 2 nummers daarvoor), de 3 finalisten bij de cartoon van de vorige week, en een verse cartoon zonder bijschrift.

Ah toe Merel, gewoon je vingers wegtrekken voordat het vuur toeslaat 🙂

Grappig, dat van The New Yorker wist ik nog niet. Ben benieuwd wat er bij het Parool allemaal binnen gaat komen.

Bij nader inzien is die familie-link niet logisch: de moeder staat bij een winkelwagentje, dus vindt deze ontmoeting in een supermarkt plaats. Het is dus een wildvreemde mevrouw. Wat altijd kan: “Wil je een kusje?”

Reacties zijn gesloten.