Categorieën
Bloggen Daily Webhead Strips Video

Video: Blogger Merel Barends

Illustratie: Emma Ringelberg

Bloggen en bloggers, ik krijg er geen genoeg van. Ik vind het niet alleen een interessant medium, ook geniet ik dagelijks van de mooie dingen die mensen voor hun plezier publiceren. Daarom de onregelmatig verschijnende reeks Daily Webhead-video’s waarin bloggers kort en bondig aan het woord komen. Vandaag is het woord aan Merel Barends!

Merel is stripmaker en ze is op dit moment hard aan het werk met haar eerste graphic novel. Dat belooft een boeiend project te worden, kan ik je vertellen. Ondertussen blogt ze ook en toont ze haar werk en grafisch werk wat haar opvalt. Daar is ze mee begonnen omdat ‘ene Michael Minneboo haar maar aan het hoofd bleef zeuren over het bloggen.’ Ja, dat klopt wel: ik zou mezelf geen blog-jehova willen noemen, maar als ik denk dat mensen iets moois te laten zien hebben aan de wereld, wijs ik ze graag op het medium. Bloggen is immers een makkelijke manier om je werk te publiceren. Of Merel een gelukkiger mens is geworden van haar blog, kun je in het video-interview horen en zien.

En over bloggende stripmakers gesproken: Fred de Heij is dit weekend ook met een eigen blog begonnen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Video: Blogger Merel Barends”

De eerste 5 seconden: geniaal. We kunnen van alles discussiëren over wat authenticiteit en echtheid is. maar de eerste 5 seconden zeggen alles. Mooi.

Ik vond het inderdaad leuk om dit keer lekker uit de losse pols te monteren. Merel en ik hebben ons prima vermaakt tijdens het interview (ervoor bij de koffie ook trouwens) en dat mag best getoond worden 🙂

Zo Michael, je verkondigt dus niet alleen het bloggersevangelie door dit soort filmpjes te maken, maar zeurt mensen ook ‘eindeloos’ aan hun hoofd dat ze toch eindelijk eens aan een blog moeten beginnen. Verhelderend filmpje hoor. 🙂

Reacties zijn gesloten.