Categorieën
Video

Hilarische fietsvideo

Wat doe je als je het niet eens bent met een boete die je hebt gekregen? Precies, dan maak je daar een video over en stel je de zaak aan de kaak.

Dat deed Casey Neistat, videomaker en kunstenaar. Niet de eerste de beste dus die zijn lens ergens op richt. Samen met zijn broer Van heeft Casey een show op HBO.

Deze video is een van de meest hilarische die ik sinds tijden gezien heb. Is dit Power to the people via video? Of de autoriteiten echt gaan luisteren naar het volk betwijfel ik ten zeerste: ik geloof zo langzamerhand nog zelden in het nut van politici, maar door zo’n video breng je wel een hoop potentiële medestanders op de hoogte van een misstand. Hoe meer zielen, hoe meer macht.

Ik werd op de video gewezen door Menno Kooistra.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

11 reacties op “Hilarische fietsvideo”

Hij is geweldig! Vooral die allerlaatste botsing. Een grotere middelvinger richting de politie is niet mogelijk. Wat ik me wel afvraag is waarom je de politiek verantwoordelijk houdt voor het optreden van domme agenten. Maar dat is een andere discussie. 🙂

Ach, het is dezelfde mentaliteit als hier. Een agent wordt op pad gestuurd met de opdracht om bonnetjes te schrijven. Dan krijg je het ‘regels zijn regels’ gedrag en kan je lullen als brugman, maar je komt niet onder de bekeuring uit. Ik kreeg vorig jaar 35 euro voor fietsen in een voetgangersgebied zonder voetgangers. Want regels zijn regels. Wel een leuke video trouwens 🙂

Ja, dat bonnenschrijven is natuurlijk ook wel verschrikkelijk. In Amsterdam worden nu heel veel fietsers/fietsen op diefstal gecontroleerd. Ook belangerijk, maar ik denk dat het blauw op straat toch andere prioriteiten zou moeten hebben. De mankracht kan beter worden ingezet lijkt me dan bonnen schrijven. En die ‘regels zijn regels’ mentaliteit is natuurlijk de dood van de beschaving en niet de bescherming ervan.

Reacties zijn gesloten.