Categorieƫn
Strips

Voorpret met Baeken in Lambiek

Vanmiddag was ik vroeg terug uit Hilversum. Een mooie kans om even stripwinkel Lambiek in de Kerkstraat te bezoeken en mijn bestelling op te halen. Boris, Klaas, Vincent en Abel waren druk bezig in de winkel: vrijdag is namelijk de opening van de expositie van Serge Baeken en er moet nog het een en ander worden opgehangen.

Voor de gelegenheid is zelfs een van de muren wit geverfd. Dan weet je zeker dat de heren het serieus nemen. De selectie die al aan de muur hing zag er aantrekkelijk uit. En dat zeg ik niet alleen maar omdat een deel van het geƫxposeerde werk pornografisch is. Overigens zal dat de kenners van het Vlaamse tekenbeest niets verbazen.

Op de tafels waar normaliter strips liggen, lagen veel kleine tekeningen uitgestald.

Volgens mij gaat het een leuk feestje worden vrijdag. Het geheel wordt opgeluisterd met een optreden van Cranky & The Law, waarin Baekens dochter speelt. Ook wordt Baekens kloeke artbook 50/50 gepresenteerd.

Wie niet kan wachten, mag zich laten overdonderen met de lange stroken die Serge op een van zijn blogs publiceert.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.