Categorieën
Media

170.000 keer op papier om cultuur geschreeuwd

Het is nog maar een klein maandje geleden dat op 20 november zo’n 100.000 mensen in het land hun ongenoegen lieten blijken over de kabinetsplannen om de Nederlandse cultuursector te snoeien.

Maar met die massademonstratie is het verhaal nog niet verteld. Inmiddels hebben maar liefst 170.000 mensen hun handtekening gezet onder de petities ‘Nederland schreeuwt om cultuur’ en ‘Stop de kaalslag’. Deze worden aanstaande maandag 13 december aangeboden aan de leden van de commissie cultuur van de Tweede Kamer. Dit gebeurt voorafgaand aan het debat over de cultuurbegroting.

Ook krijgen de commissieleden een reusachtige taart van Slash/Art aangeboden die de Rijksbegroting voorstelt, waarbij men alvast het ‘mes in de cultuurbegroting’ kan zetten. Gedurende het hele debat vindt in café-brasserie Dudok een marathon van optredens plaats door diverse theater- en dansgezelschappen en muziekensembles.

Afhankelijk van de uitkomst van het debat van maandag 13 december, en de stemming in de Eerste Kamer over de motie van de PvdA aangaande de BTW-verhoging op cultuur op dinsdag 14 december, beraden de diverse partijen zich op vervolgacties, laten ze via een persbericht weten.

Over petities gesproken: de Tweede Kamer wil ook graag wc’s in de sprinters van de NS. De NS is inmiddels overstag gegaan. Is de (virtuele) pen dan werkelijk machtiger dan het zwaard?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “170.000 keer op papier om cultuur geschreeuwd”

Eens. En dat blijkt des te meer deze weken met de WikiLeaks affaire. Al proberen ze de waarheidspublicatie wel de kop in te drukken door te dreigen, is het te groot om definitief aan te pakken.

Reacties zijn gesloten.