Categorieën
Bloggen

Een nieuw begin

Welkom op mijn nieuwe blog, Michael Minneboo.nl/blog. Na 3½ jaar bloggen op Mike’s Webs (gehost door Blogger) werd het tijd voor een adres onder mijn eigen naam.

Ilustratie: Paul Stellingwerf

Als freelancer moet je jezelf immers duidelijk presenteren en makkelijk te vinden zijn op het web. Het nieuwe blog is daarom onderdeel van een groter geheel, een portfoliosite waarin ik mijn werk en mezelf presenteer aan toekomstige opdrachtgevers. Mocht je mijn schrijfwerk willen volgen, hier is de rss-feed.

Blogger werd op den duur toch wat te beperkt voor mijn doeleinden. Daarom een nieuw adres. De kamers in het nieuwe huis zijn inmiddels onderverdeeld, maar moeten nog definitief ingericht worden. MichaelMinneboo.nl is in grote lijnen klaar, maar zal de komende tijd nog op een paar details worden aangepast.

Een nieuwe jas
Hulde aan stripmaker Paul Stellingwerf die de header en het design van de site verzorgde. Ik ben er in ieder geval zeer content mee.

Het voelt goed om weer fris op een nieuwe plek te kunnen beginnen, een kans om het anders aan te pakken. Niet dat ik opeens over heel andere onderwerpen ga bloggen: beeldcultuur, strips en film/video zijn nu eenmaal de thema’s waar ik met veel plezier over schrijf en waar ik als freelancer voor ingehuurd word. Ik wil me juist meer op deze onderwerpen gaan focussen en andere thema’s  laten liggen.

Ook zal ik binnenkort een nieuwe reeks Mike’s Webisodes produceren.

Mike’s Webs gaat overigens niet verdwijnen: een kleine selectie oude blogposts komen op de nieuwe site terecht, de rest zal gewoon op het oude adres beschikbaar blijven. Behalve op dit blog zijn mijn artikelen ook te lezen op onder andere het stripblog van Zone 5300, het filmblog van de Zone, de boeken-pagina van de VPRO, EeuwigWeekend.nl en Kutbinnenlanders.nl.

Ik hoop in mijn nieuwe huis oude bekenden die mijn vorige webstek bezochten, ook weer te mogen ontvangen. Al duurt het meestal even voordat mensen gewend zijn aan een nieuw adres.

Mocht je nog op- en aanmerkingen hebben op de site omdat bepaalde onderdelen nog niet lekker werken, dan hoor ik het graag. Stuur een mailtje naar m.minneboo@gmail.com. Bij voorbaat dank.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

15 reacties op “Een nieuw begin”

wat een koele, koele stek, mike! en koffie blijft natuurlijk belangrijk! een dag geen koffie is een dag niet ge-video-d. 🙂

@Elsbeth en Karin r.: Dank u. Ben er zelf ook erg blij mee. Kan dus iedereen de diensten van Paul Stellingwerf aanraden. Maar dat was in bovenstaand stukje wel duidelijk denk ik. 🙂

Geen idee hoe de kleur heet, maar vind hem wel passen.

En ja: de koffiemok, dat moest gewoon. Naast inspiratie is caffeïne een belangrijke motor van mijn creativiteit.

Gefeliciteerd met je nieuwe website en blog Michael. Het ziet er zeer professioneel uit, leuk om te zien hoe je al je activiteiten bij elkaar hebt gebracht onder je nieuwe domein.

Hij is mooi geworden!

Voor mij niet ook geheel onbelangrijk, het werkt prima met antieke explorer-versies en wordt niet geblockt door onze Britse IT-collega’s. We wachten dus in spanning op je nieuwe artikelen.

@Peter de Kock; @Jooper; @Cees Franke; @Menno; @ Freakenstein: Thanx!

@Jooper: Goed om te weten dat de site in andere browsers lekker loopt. Dat weet je van tevoren namelijk nooit. Merci.

Ik vind het schitterend hier Michael, grote complimenten. Ik heb de feed meteen aangepast in Netvibes. Veel succes en plezier hier!

@Edwin: Bedankt voor het aanpassen van de feed. Voor het geval niet iedereen daar meteen aan denkt heb ik een ‘verhuisbericht’ geplaatst op mijn oude blog. 🙂

@Henk & Arnoud: Bedankt, tot nu toe bevalt de nieuwe behuizing prima.

Reacties zijn gesloten.