Striplezer, toon je stripliefde

Heel veel strips
Heel veel strips

Dit idee zit al een tijdje in mijn hoofd en nu lijkt me een prima tijdstip om het uit te voeren. Ik ben altijd erg benieuwd naar welke strips mensen goed vinden en waarom, daarom wil ik een nieuwe rubriek in het leven roepen die Stripliefde gaat heten en daar heb ik jouw hulp bij nodig.

Wat je moet doen is simpel. Stuur me een mailtje naar mikeswebs@gmail.com met daarin antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is je naam, je leeftijd en je wat doe je voor werk?
2. Welke strip(s) is/zijn je favoriet en lees je nu nog steeds?
3. Waarom is/zijn dit je favoriete strip(s)? Wat vind je er zo goed aan?
4. Wanneer kwam je er voor het eerst mee in aanraking? En wat deed dat met je?
5. Stuur er een foto bij waarop jij je favoriete strip aan het lezen bent.

Ik zal je bijdrage op mijn site publiceren zodat we langzamerhand een mooie lijst van goede strips krijgen. Canon ga ik het niet noemen, dat klinkt veel te pretentieus, maar wel een interessante leeslijst. En aangezien het vakantie is, en mensen dan wat meer tijd hebben om strips te lezen, is het een mooi moment om aan deze lijst te beginnen.

Oh en voor de duidelijkheid: onder strips verstaan we gemakshalve ook graphic novels. πŸ˜‰

Leuk als je meedoet! En tof als je andere stripliefhebbers daarna op de rubriek wijst. Een mooie manier om uit de stripkast te komen en de wereld te laten zien dat je stripliefhebber bent.

Mijn dank is groot. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete strips!

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.