Categorieën
Strips

Stripliefde: Stam & Pilou

Iedere vrijdag delen striplezers hun stripliefde en vertellen over hun favoriete strip.

Pierre met Stam & Pilou.
Pierre met Stam & Pilou.

Wat is je naam, je leeftijd en je wat doe je voor werk?
Pierre Boschmans , geboren  5/6/1949, gepensioneerd.

Welke strip(s) is/zijn je favoriet en lees je nu nog steeds?
Mijn favoriete strips zijn Stam & Pilou van Studio Max!.

Waarom is/zijn dit je favoriete strip(s)? Wat vind je er zo goed aan?
Het zijn leuke verhalen en ze zijn gezellig getekend.

Wanneer kwam je er voor het eerst mee in aanraking? En wat deed dat met je?
Acht jaar geleden. Ik vond het direct een aangename strip. Ik heb vroeger Vandersteen verzameld maar dit werd mij te veel (er kwam teveel van op de markt) en het werd onbetaalbaar. Het verzamelen moet nog plezant blijven. De strip Stam & Pilou heb ik ontdekt toen ik op de boekenbeurs was te Antwerpen. Als je lid werd van de stampilou-club kreeg je een map met mooie documentatie in van stam en pilou. En deze is nog betaalbaar, alhoewel: ik heb onlangs een strip gekocht met een originele tekening erin voor 50 euro.

Zelf ben ik overigens ook striptekenaar. Ik heb de strip Het Broze Barakske gemaakt. Daar is een tentoonstelling van geweest tijdens de jaarmarkt in het districthuis te Wilrijk. Voor ik met pensioen ging heb ik een frituur uitgebaat. Daarvoor heb ik prijsborden gemaakt van klei met de figuren van Marc Sleen en nieuwjaarskaarten voor de klanten heb ik ook getekend. Die staan nu allemaal in het frietmuseum te Brugge. Op dit moment ben ik met een tweede strip bezig op verzoek van Eddy Van Belle, de conservator van het frietmuseum.
stam-en-pilou

In de rubriek Stripliefde vertellen striplezers over hun favoriete strip of strips. Op deze manier bouwen we langzaam een interessante leeslijst op. Ook meedoen? Check hier hoe je dat doet. Ik kijk uit naar je inzending. Oh ja: mocht iemand anders al je favoriete strip genoemd hebben, stuur dan even goed je inzending in, want jouw reden om de strip goed te vinden kan heel anders zijn. Bovendien is je eerste kennismaking en wat dat met je deed waarschijnlijk anders dan die van andere lezers.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Stripliefde: Stam & Pilou”

Reacties zijn gesloten.