Categorieën
Strips

Honderdste Eppo levert KiKa ruim 18 duizend euro op

Er staan een hoop onbekende koppen in het honderdste nummer van stripblad Eppo en dat heeft alles te maken met de cameoveiling voor KiKa. Stripliefhebbers konden via veilingsite Catawiki bieden op gastrollen in hun favoriete strip in Eppo. Dat heeft voor stichting KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) €18.683,00 opgebracht.

De 12-jarige Emma Korbee ontmoet haar held Elsje.

In totaal werden er 27 gastoptredens geveild. De stripliefhebbers duiken op in onder andere January Jones, Lucky Luke, Elsje en Esther Verkest. Storm bracht het meeste op, namelijk 2250 euro, gevolgd door Agent 327 met 1950 euro.

Maarten Schipper maakte het overigens wel erg bond: hij speelt een rolletje in zowel Eppo, Esther Verkest en Eugène. TV producer Pieter Klok, een van de drijvende krachten achter het stripprogramma Beeldverhaal, laat zijn gezicht in Argus zien.

Dinsdagmiddag 13 november werden de opbrengst van de actie en honderdste Eppo gepresenteerd in Paradiso Amsterdam. Acteur Peter Faber, tevens de ambassadeur van KiKa, presenteerde de middag in bijzijn van de winnaars en tekenaars het van stripblad.

Voor Marcel Bresser komt met de ontmoeting van Roodhaar wellicht een (natte) droom uit.

Honderd nummers van Eppo, dat betekent dat hoofdredacteur Rob van Bavel en zijn team het alweer vier jaar volhouden. Geen geringe prestatie.

Cameo
Nu ik er over nadenk: ik zou wel heel graag een cameo in een Spider-Man-strip willen hebben. Niet per se iets spectaculairs, het lijkt me leuk om een kop koffie te drinken met Peter Parker. Er is een hoop dat ik hem zou willen vragen. Het zou een interessant interview kunnen worden. De enige keer dat ik een cameo in een strip had, was een aflevering van Aimée de Jonghs dagboekstrip over de Stripdagen in 2006. Ik heb het gevatte portret jarenlang als avatar gebruikt voor mijn blog Mike’s Webs.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.