Categorieƫn
Mike's notities Video

Tim kan de boom in

Sinds half juli pas ik op een huis in Utrecht van een stel vrienden omdat ze Cuba onveilig maken op dit moment. Een van de bewoners die is achtergebleven is hun kat Tim.

Tim is een typisch voorbeeld van de kat die te vroeg bij zijn moeder is weggehaald: wat je ook doet om het hem naar zijn zin te maken, hij blijft mauwzeuren tot je erbij neervalt. Daarbij zijn zelf nadenken en initiatief nemen niet zijn sterkste punten. Een deur die op een kier staat? Tim blijft er gewoon voor zitten mauwen tot iemand de deur wat verder opendoet in plaats van zijn kop in de opening te steken.

Het is daarom fijn dat hij zo nu en dan in de tuin gaat spelen. Meestal springt hij dan binnen de kortste keren op de schutting om te gaan buurten en dan zie je en hoor je hem uren niet meer, maar het lukt Tim niet altijd om via de boom ook daadwerkelijk op de schutting te komen. Zoals vanmorgen:

Nu weet ik ook wel dat YouTube vol staat met kattenvideo’s, het meest voorkomende genre op het interpret. Dit is dus mijn bijdrage aan de verzameling. Overigens is het Tim twee pogingen later wel gelukt om de rand van de schutting te bereiken. Wie maar hard genoeg probeert…

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Tim kan de boom in”

Wat een ontzettende zeikkat hahahahahaha. Zelfs mijn kat komt uit haar schoonheidsslaapje om op mijn minitopje te kijken welke kat haar territorium aan het belagen is. Geweldig!

Grappig! Ik heb van de week de video teruggedraaid terwijl Tim in de kamer zat om zijn reactie te polsen. Zijn oortjes gaven aan dat hij wel kattengeluid herkende, maar ik denk niet dat hij zichzelf herkende. Hij ging wel steeds chagrijniger kijken, dus misschien vond hij het zelf ook niet leuk om te horen šŸ™‚

Wat zijn katten toch leuke beesten. Heb jarenlang katten gehad. De vrijheid te gaan en te staan waar je wilt zonder oppas te hoeven regelen is een verademing. Fijn dus dat ik tegenwoordig een katloos bestaan leid. Maar wat zijn katten toch leuke beesten.

Ik vond het leuk om Tim een tijdje te verzorgen, maar zou niet snel zelf een kat in huis nemen. Je moet dan iedere keer oppas regelen als je een paar dagen weg moet. Wat dat betreft vind ik huisdieren als katten net zo lastig als kinderen.

[…] Ik zag deze blikjes van de week staan bij Marqt. Ik vond dat de kat op het blik nogal apart kijkt. Probeert hij ons te hypnotiseren of zag hij een grote hond op zich af lopen toen de foto gemaakt werd? Over katten gesproken: ik heb vernomen dat Tim inmiddels een vriendje in huis heeft en daarom een stuk minder mauwt.  […]

Reacties zijn gesloten.