Categorieën
Film

Film: Bored of the Rings

Er zijn van die films die je gewoon voor geen frame kunnen boeien. De Bored of the Rings-trilogie van Peter Jackson is daar een voorbeeld van.Toen ik het eerste deel zag, ben ik twee keer bijna in slaap gevallen. Het tweede deel heb ik nog gezien tijdens een persvoorstelling, maar het laatste hoofdstuk trok mij niet genoeg om te gaan kijken. Wat de boeken betreft ben ik nooit verdergekomen dan het eerste hoofdstuk van The Hobbit. Het enige pluspunt van Peter Jacksons zelfbevlekkende rolprenten is dat de ontwikkeling van specialeffects weer een stapje vooruit werd gebracht.Ik kan nu allerlei argumenten noemen waarom ik de Bored of the Rings niet boeiend vind, en waarom Jacksons oudere werk (Heavenly Creatures, Bad Taste en vooral The Frighteners) veel beter is. Maar Kevin Smith – een van mijn favoriete regisseurs – was mij daarin al voor en weet zijn recensie op humorvolle wijze uiteen te zetten. Leuk aan onderstaand fragment is dat goed af te leiden is hoe de Q&A de inspiratie vormde voor een scène uit Clerks II. Enjoy.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

12 reacties op “Film: Bored of the Rings”

hoera!!! eindelijk een bored of the rings medestander. zeg het maar niet te hardop in sommige contreien. maar ik schud je hand.

Heavenly Creatures is geweldig! And Bored of the Rings is verschrikkelijk. Ik heb deel 1 gezien, maar heb me nooit kunnen zetten tot deel 2 en 3. Ook het boek heb ik altijd links laten liggen.

@Frommel: Inderdaad, sommige Tolkien-aanhangers zijn net jehova’s.

@Natasja: Gelukkig maar dat we het niet overal over eens zijn, want dan wordt de vriendschap wellicht saai 🙂

Hoewel ik mister Smith zich behoorlijk vind aanstellen, moet ik ‘m door de FUCKs en SHITs heen wel gelijk geven. Niet dat er slechts één trilogie is, want Star Wars is echt niet dé enige gave trilogie, maar het is zeker niet de Ring. Mooi vormgegeven films, maar op geen enkel vlak spannend. Zelfs niet emotioneel. De Clerks II-scene is erg grappig. Ga ‘m nu maar eens zien.

@Menno Alweer: Inderdaad grappige parodie – Jack als Lord of the CockRing…:) Maar over gave trilogieen gesproken. Back to the Future anyone? Indiana Jones kan helaas niet meer nu er een vierde deel op stapel staat (waar ik overigens wel benieuwd naar ben).

@ Menno: zolang dat vierde deel er nog niet is, kunnen we het volgens mij gewoon een trilogie noemen… En in het kader van trilogieën: ik beleef erg veel plezier aan The X-men.

@Natasja: Ja, X-Men trilogie. Goede keuze. Ik ben een grote fan van Bryan Singers X-Men werk, en kon me ook goed vinden in het laatste deel van Ratner. Al blijft X-2 vooralsnog de beste van de drie.

Reacties zijn gesloten.