Categorieën
Minneboo leest Strips

Minneboo leest: Gung Ho #1 – Zwarte schapen

gung-ho-cover_300In een nabije toekomst is de mensheid bijna volledig uitgedund en is Europa een gevarenzone geworden. Overleven is slechts mogelijk in steden en dorpen die versterkt zijn als forten.

In een van die kolonies, bijgenaamd Fort Apache, worden de twee broers Zack en Archer Goodwoody afgeleverd. Sinds de dood van hun ouders trekt het duo van weeshuis naar weeshuis, maar telkens worden ze vanwege hun rebelse gedrag de deur gewezen. Of ze zich zullen conformeren aan de strenge leefregels van de gemeenschap is nog maar te bezien. Als het dorp aangevallen wordt door Rippers – een soort van gewelddadige, gemuteerde apen – wordt hun moed op de proef gesteld.

Gung Ho is een vijfdelige reeks van de Duitse stripmakers Thomas von Kummant en Benjamin von Eckartsberg. In het eerste deel van dit onderhoudende, postapocalyptische verhaal worden vooral de leefwereld uit de doeken gedaan en de personages geïntroduceerd. Wat de Apocalypse heeft veroorzaakt, houden de makers nog even geheim.

Von Kummant visualiseert het verhaal in levendige, gestileerd-realistische tekeningen waarin in het bijzonder het felle en frissen kleurenpalet opvalt. Hij houdt een blog bij waarop de vorderingen van de reeks te volgen zijn.

gung-ho

Gung Ho wordt door Strip2000 uitgegeven. Uitgever Peter van der Heijden richtte Strip2000 op om humorstrips uit te geven, maar brengt sinds kort onder het label Gorilla ook avonturenstrips uit. Van hetzelfde duo is ook zojuist het eerste deel van Kroniek der onsterfelijken verschenen, een stripadaptie van Wolfgangs Hohlbeins fantasyreeks.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Minneboo leest: Gung Ho #1 – Zwarte schapen”

Reacties zijn gesloten.