Anne Stalinski wint Comik Web Award 2014

anne_stalinski_webcomic

Ja, het is echt waar: Anne Stalinski (Anne Staal) is met haar strip met Daily Stalinski winnaar van de Comik Web Award 2014.

De uitreiking was vrijdag tijdens de openingsceremonie van Stripdagen Haarlem. De Comik Web Award is een aanmoedigingsprijs voor tekentalent op het web. Vroeger heette de prijs de Clickie, kort voor de Clickburg Award. Maar goed, dat was in de tijd dat de meeste webcomic-makers ook gewoon een blog hadden waar ze publiceerden. Nu zie je steeds meer dat men Facebook een prima publicatieplek vindt.

De tweede prijs ging naar Jasper Rietman en de derde naar een strip genaamd Superblokkie en de strip 9 tot 5. Organisator van de prijs is Marjan de Vries van de site Comik.nl waar jonge stripmakers hun waar publiceren.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

  • van9tot5 ,

    Gedeelde 3de prijs ook voor van9tot5

  • 24 oranges » Funny reflections on everyday life by Anne Stalinski ,

    […] Anne Stalinski won the Comik Web Award for young, web-based talent earlier this year. Stalinski’s humour is a little cliché at times (A, in a dramatic voice: “Why haven’t I been invited?” B: “Did you want to go?” A: “No, of course not!”), but always good for a smile, which is all you can ask from a free web comic. […]