Categorieën
Video

Video-interview Youp van ’t Hek: ‘We waren een leuk land’

Voor HumorTV.nl van de VARA heb ik recent cabaretier Youp van ’t Hek geïnterviewd over zijn oudejaarsconference De tweede viool. Welke onderwerpen gaat hij zeker behandelen? Wat heeft hem het meeste geraakt in 2011 en bovenal: welke bedrijven en merken moeten zich zorgen gaan maken omdat ze een Youp-behandeling krijgen?

Uiteindelijk monteren we het gesprek tot drie video’s. Het tweede deel staat reeds op HumorTV. Die zal gaan over het maakproces van de conference. De derde zal gaan over Youps cabaret.

Helaas komt er STER-reclame voor een video die langer duurt dan drie minuten. Bij kortere video’s komen ze erna en kun je ze negeren. Een NPO-dingetje waar helaas niets aan te doen is. Zelf ben ik tegen reclames voor internetvideo’s. Ik denk dat het kijkers afschrikt.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Video-interview Youp van ’t Hek: ‘We waren een leuk land’”

Ja, goed punt. Ik had het ook leuk gevonden om de voice-over zelf te doen. Helaas is het interview onderdeel van HumorTV reports en die worden op een bepaalde formule gemaakt. De serie kent een vaste voice-over die het trouwens prima doet.

Hij heeft wel een punt met zijn “We hollen van hype naar hype”. Dat zouden we ons best beter mogen gaan realiseren.

Het makkelijkste om dat te voorkomen is door het nieuws zoveel mogelijk links te laten liggen of te ‘filteren’. We maken ons vaak druk over zaken waar we zelf niets aan kunnen veranderen, als je die dingen negeert, scheelt dat de helft 🙂 In ieder geval kun je dan de hypes makkelijk overslaan.

Gewoon niet aan alles meedoen. Sommige relletjes volg ik gewoon niet, of gedoseerd. Mauro is soms even interessant, maar ik lees niet ieder opiniestuk erover. En wat ook helpt: minder vaak Journaal, DWDD en P&W kijken. Dan is de wereld ineens een stuk eenvoudiger. Niet dat ik het nieuws niet volg, maar je hebt een keuze om de knop aan en uit te zetten. Zo heb ik me dit jaar nauwelijks hoeven ergeren aan al die talentenjachten, simpelweg door ern consequent nooit naa te kijken.

Reacties zijn gesloten.