Geeky Dingen #7: Ultrageweld in The Walking Dead en andere geeky series

In deze aflevering van Geeky Dingen praten Sidney Smeets, Linda Duits, Michael Minneboo en hun gast Samuel Gerrets over Ultrageweld. Waarom spreken gewelddadig series ons zo aan? Wat zegt dat over ons? En gaat het soms te ver? Daarnaast komen tips en nieuwtjes op het gebied van popcultuur aan bod.

The Punisher schiet raak!

Zo blik ik onder andere terug op het Imagine Filmfestival en hoe tof dat was dit jaar. Ook komt The Punisher, de Marvelserie op Netflix, ter sprake en het verschil tussen geweld in een strip en geweld in live-action. Waarom is het tof om te zien hoe grof de Punisher tekeergaat op papier, maar heb ik daar meer moeite mee als een acteur dat naspeelt?

Ik heb van The Walking Dead alleen de pilot ooit gekeken. De stripserie heb ik wel heel ver doorgelezen, maar daar ben ik uiteindelijk toch mee gestopt. Al vermoed ik dat ik die nog wel eens op zal pakken. Met de televisiepilot had ik de serie wel gezien: het leek heel veel op de strips en die kende ik al.

In deze aflevering hebben we het ook over Game of Thrones. Daar heb ik zelf alleen de eerste vijf afleveringen van gekeken. Te veel misogynie en geweld. Daarbij ben ik niet echt een fantasy-liefhebber. Op een paar uitzonderingen na overigens, maar daarover later wellicht meer.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

  • Daan ,

    Een paar keer valt Japan in deze podcast, maar geen enkele keer een uitstap naar ultra geweld in de Japanse cinema en strips, gemiste kans vanuit mijn japangeek oogpunt

    • Michael Minneboo ,

      @Daan: Daar snijd je een goed punt aan. We hebben het in een latere uitzending nog over manga en anime, dus dan komt dat nog zeker ter sprake. Aangezien geweld in Japan toch best een andere betekenis heeft dan in de Westerse popcultuur, vonden we het handig die twee dingen niet op een hoop te gooien.