Geeky Dingen #6: AKA Girlpower(?)

Ze is cynisch, sacherijnig, stoer, supersterk, detective, getraumatiseerd, gebroken en geheeld en weet hoe ze een fles goedkope sterke drank achterover moet slaan. Jessica Jones is de vrouw die we nodig hebben om ons te beschermen tegen gestoorde, manipulatieve mannen en andere gekken.

Jammer alleen dat ze geen zin heeft om ons of de wereld te redden.

In deze aflevering van Geeky Dingen praten Sidney Smeets, Linda Duits, Michael Minneboo en Thom Aalmoes over Jessica Jones. Is zij de vrouwelijke superheld die we nodig hebben of is de serie eigenlijk een beetje cliché? Daarnaast komen tips en nieuwtjes op het gebied van popcultuur aan bod. En we hebben het nog even over Ready Player One – met sexy spoilers dit keer -, Steven Spielberg en over Dick Maas.

En… over Me Too. Kortom, een dikke, volle aflevering dit keer.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Daan ,

  Weer een hele toffe podcast, leuke synergie en lekker vlotte gesprekken over leuke onderwerpen.
  Dit keer tijdens het tekenen in de avond geluisterd, dus dat deze extra lang was was voor mij niet erg dit keer.. maar misschien rekening houden met de luisteraar die inderdaad een korte reistijd heeft, vond het wel prettig dat er ook een inlas inzat van een ander gesprek, een mooi moment om hem even op pauze te zetten.

  • Michael Minneboo ,

   @Daan: Thanks, altijd leuk om te horen dat mensen de aflevering goed vonden.
   Ik denk niet dat we rekening kunnen houden met de reistijden van luisteraars. 🙂 De een wil een korte podcast of zelfs thema’s opgedeeld in stukken audio, de ander wil een podcast van twee uur of meer.
   Deze aflevering was tot nu toe de langste van de reeks, de volgende kan na 45 minuten klaar zijn.

   Net als blogposts bepaalt de inhoud de lengte. Dat is juist ook zo mooi aan bloggen tov een stuk moeten schrijven voor de krant of een tijdschrift. Als ik 100 woorden meer nodig heb om mijn punt te maken, is er geen eindredacteur die zegt dat ik in de vorige tigwoorden dan ruimte moet maken.

   Gelukkig is een podcast makkelijk stop te zetten zodat je later verder kunt luisteren. Zo doe ik het in ieder geval als ik naar een podcast luister. Ik kijk ook bijvoorbeeld docu’s op Netflix soms in etappes als het zo uitkomt.