Categorieën
Juniorpress Minneboo leest Strips

Wolverine meets Jaws

In mijn vakantie zit ik vooral heel veel lekker te lezen. Eindelijk eens tijd om boeken van kaft tot kaft in een paar dagen uit te lezen. En comics, heel veel comics.

Ik geniet nog steeds van die diepe tas vol comics die ik vorig jaar kreeg en waar vooral veel Nederlandse Juniorpress-comics in zaten. Zoals de serie Wolverine. De jaren negentig waren wellicht niet het beste tijdperk voor comics, maar er zitten toch genoeg individuele deeltjes tussen die het lezen waard zijn.

Uit: Wolverine #46. Oorspronkelijk Wolverine Black Rio. Tekening: Oscar Jimenez en Eduardo Alpuente.

Natuurlijk is de stand van zaken rondom Wolverine en de andere personages allang weer anders. Toen had hij opeens zijn adamantium skelet niet meer en waren zijn klauwen botten. Hoe dat zo kwam is eigenlijk niet zo belangrijk, want alles wordt later toch weer veranderd en teruggedraaid. De illusion of change heet dat.

Ik ben nu wel benieuwd hoe het met Wolvie nu gaat. En met Shadowcat, aka Kitty Pryde, die ook zo nu en dan in de solo-avonturen van Wolverine opduikt. Zij is altijd een van mijn favoriete X-Men geweest. Ze kwam bij de X-Men toen ze dertien was, en ik was toen iets jonger vermoed ik. Ze is superslim, aantrekkelijk en heeft een draakje als huisdier. What’s not to like als je zelf een jonge tiener bent?

Kitty Pryde en Lockheed door Neal Adams.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Wolverine meets Jaws”

Lees je eigenlijk alleen Marvel en superhelden of ben je ook geïnteresseerd is andere uitgevers met zoals Vertigo, Image, Dark Horse, IDW enz.. Met titels zoals Lazarus, DMZ, 100 Bullets, Sin CIty, Preacher, Planetary enz.?

@Jeroen: Omdat ik veel over strips schrijf, lees ik in principe van alles. Comics, Europese strips, Amerikaanse independents. Maar van huis uit ben ik een Marvel-fan. Heb nu vakantie, dus dan trek ik veel oud Marvel-materiaal uit de kast. Maar ik lees ook wel boeiende series van Image en Dark Horse wanneer ik het in handen krijg of er over moet schrijven. Voor de American Book Center heb ik een lange tijd recensies geschreven, toen las ik veel Amerikaanse comics en graphic novels.

Ah oke, ik heb persoonlijk weinig met Marvel….Voor mij zijn de anti-helden veel interessanter. Misschien een aanrader van het moment: Lazarus van Greg Rucka en Michael Lark. Wat mij betreft het beste op sf-comic gebied. 😉

Reacties zijn gesloten.