Notice: register_sidebar was called incorrectly. No id was set in the arguments array for the "Sidebar 1" sidebar. Defaulting to "sidebar-1". Manually set the id to "sidebar-1" to silence this notice and keep existing sidebar content. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.2.0.) in /customers/9/c/2/michaelminneboo.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5663 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/c/2/michaelminneboo.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php:5663) in /customers/9/c/2/michaelminneboo.nl/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Comments on: Spidey’s web: Het verhaal achter Spider-Cow https://www.michaelminneboo.nl/2014/10/spideys-web-het-verhaal-achter-spider-cow/ Freelance journalist en audiovisueel programmamaker Thu, 09 Oct 2014 10:16:16 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.4 By: Daan https://www.michaelminneboo.nl/2014/10/spideys-web-het-verhaal-achter-spider-cow/#comment-26516 Thu, 09 Oct 2014 10:16:16 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=16928#comment-26516 Leuk om te weten! Nu mijn werkgever zo gek krijgen om ook eens een workshop te organiseren, lijkt me wel wat.

]]>
By: Spideys web: The Amazing Spider-Cow?! - Michael Minneboo https://www.michaelminneboo.nl/2014/10/spideys-web-het-verhaal-achter-spider-cow/#comment-25238 Tue, 07 Oct 2014 07:26:28 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=16928#comment-25238 Door mijn obsessie met Spider-Man is mijn leven op allerlei manieren verrijkt. Mensen beginnen vaak spontaan met me te praten over het Webhoofd omdat ze weten van mijn interesse in Peter Parker, ik heb een paar keer een lezing over Spidey gegeven en vaak kom ik dingen in mijn omgeving tegen die met Spider-Man te maken hebben. Neem deze Spider-Cow voor het Art Hotel Amsterdam bijvoorbeeld.
Spider-Cow en Super-Cow staan gemoedelijk voor het hotel te grazen. Ik vind het een opmerkelijk kunstwerk. De Milkakoe ken ik, maar nooit eerder zag ik een koe beschilderd als Spider-Man.
Een uniek kunstwerk is het echter niet. Het web staat vol met Spiderkoeien.
Irene Vergitsi (1983), een Griekse kunstenares, heeft de allereerste Spider-Cow gecreëerd. Dat was in 2005 voor de Athens Art Parade. Voor zover ik heb kunnen achterhalen is Vergitsi dus de moeder der Spider-koeien. Maar wie daar meer over weet, is welkom om een reactie achter te laten.
Overigens zijn de koeien voor het Art Hotel niet door Vergitsi gemaak, maar vermoedelijk een variatie op haar kunstwerk. Het webpatroon op de koe is bijvoorbeeld anders dan in het origineel. Ook zijn de ogen van deze koe wit, zoals die van Spider-Man, en niet goudkleurig, zoals die van de Griekse koe. Ik heb even navraag gedaan bij het hotel en een van de medewerkers vertelde me dat de koe is geschilderd door Stef Vedder. ‘Ze zijn al jaren het symbool van het hotel, en we hebben er ook flessen en servies van gemaakt. Ze worden diervriendelijk door ons onderhouden en we zijn er erg trots op,’ aldus general manager Patrick Wolffenbuttel. Volgens een tekst op de site van Vedder is hij in 2006 begonnen met het beschilderen van kunststof koeien: ‘De koeien bij het Amsterdam Arthotel waren een vervolg op eerder gemaakte schilderijen waarin de koe centraal stond. Vanaf dat moment is de stijl herkenbaar geworden en wordt de uitstraling steeds grafischer. Strakker van beeldtaal met daarin verweven schilderachtige elementen.’
Overigens is een antropomorfe Spider-Man geen onbekend fenomeen. Marvel Comics heeft zelf verhalen gepubliceerd van Peter Porker, The Spectacular Spider-Ham. Een varken dus, geen koe. Maar dat verschil maakt op de barbecue niet zoveel uit.
In een aflevering van de animatieserie Ultimate Spider-Man wordt Peter Parker in een varkentje veranderd door Loki:

Lees hier het verhaal achter de Nederlandse Spider-Cow.

Lees ook:Spidey’s web: Spider-Man beeld verwijderd vanwege erectieSpidey’s web: Het verhaal achter Spider-Cow50 jaar Spider-Man: De evolutie van een WebhoofdNieuwe Spider-Man is zwart en van Latijns-Amerikaanse afkomstDaily Webhead Video: Duizend Spider-Mannen

]]>