Notice: register_sidebar was called incorrectly. No id was set in the arguments array for the "Sidebar 1" sidebar. Defaulting to "sidebar-1". Manually set the id to "sidebar-1" to silence this notice and keep existing sidebar content. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.2.0.) in /customers/9/c/2/michaelminneboo.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5663 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/c/2/michaelminneboo.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php:5663) in /customers/9/c/2/michaelminneboo.nl/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Comments on: Gaap, de nieuwe James Bond komt eraan https://www.michaelminneboo.nl/2012/05/gaap-de-nieuwe-james-bond-komt-eraan/ Freelance journalist en audiovisueel programmamaker Fri, 26 Dec 2014 11:01:53 +0000 hourly 1 By: Storyboardtekenaar Jim Cornish: 'Het gaat om wat Voldemort doet, niet of hij de laatste mode draagt' - Michael Minneboo https://www.michaelminneboo.nl/2012/05/gaap-de-nieuwe-james-bond-komt-eraan/#comment-101350 Fri, 26 Dec 2014 11:01:53 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=9216#comment-101350 […] de Harry Potter-reeks duizenden tekeningen. Ook tekende hij storyboards voor onder meer de nieuwste Bond-film Skyfall, Event Horizon, Snow White and the Huntsman en Phantom of the Opera van Joel Schumacher. […]

]]>
By: Martijn van den Berg https://www.michaelminneboo.nl/2012/05/gaap-de-nieuwe-james-bond-komt-eraan/#comment-8158 Mon, 21 May 2012 20:21:48 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=9216#comment-8158 Ik kan me herinneren dat ik altijd uitkeek naar de auto’s, en de verstopte gadgets, en de verstopte controls voor de verstopte gadgets. Voor mij was het wel redelijk gedaan toen Craig in Casino Royale iets zei in de trend van “Who cares?” op de vraag “Shaken or stirred”.

Verder: “sleets”, mooi woord ^^

]]>
By: Michael Minneboo https://www.michaelminneboo.nl/2012/05/gaap-de-nieuwe-james-bond-komt-eraan/#comment-8141 Fri, 18 May 2012 19:51:41 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=9216#comment-8141 In reply to Coen de Moor.

@Coen: van die theorie over Bernard heb ik wel gehoord, maar ik hecht er weinig waarde aan eerlijk gezegd. Maar dat komt ook omdat ik Prins Bernard een misselijke figuur vind. Ik ben sowieso geen fan van het koningshuis, maar Bernard spant wel ‘de kroon’ wat Oranje smerigheid betreft. Zo dat moest er even uit geloof ik 🙂

Volgens het boek dat ik ooit las over Fleming, van John Pierson, is James toch ook vooral een wensbeeld dat Fleming van zichzelf had. In de film Spymaker (met Jason Connery als Ian Fleming) wordt gesuggereerd dat het leven van Fleming Bondiaanse elementen bevatte, hoewel Ian vooral over een flinke dosis fantasie beschikte, en mensen als Reilly en zijn eigen wensbeelden combineerde.

Overigens blijkt uit die film ook weer dat Ians moeder nogal streng was. Hij duidde haar aan als “M.” Altijd leuk dat soort feitjes.

Ik vond het indertijd erg leuk om die boeken te lezen. Ik las ze zowel in het Engels als in de Zwarte Beertjes reeks met de covers van Dick Bruna. Ik heb ze niet allemaal gelezen, maar wel aardig wat. Later nog de boeken van John Gardner die de reeks in de jaren tachtig of negentig over nam. Nu komt er geloof ik ieder jaar een Bond-boek uit geschreven door een gerenommeerd auteur. Eentje ervan heb ik wel gelezen, maar ook dat boek voelde een beetje als mosterd na de maaltijd.

]]>
By: Coen de Moor https://www.michaelminneboo.nl/2012/05/gaap-de-nieuwe-james-bond-komt-eraan/#comment-8140 Fri, 18 May 2012 13:37:22 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=9216#comment-8140 Wel leuk trouwens dat je destijds ook de boeken las. De meeste mensen kenden alleen de films. Ik heb zelf maar één James Bond boek gelezen, dat was Goldfinger.

Ken je de theorie dat de figuur van James Bond gedeeltelijk gebaseerd is op onze eigen prins Bernard?
Ian Fleming heeft Bernard een paar keer ontmoet in Engeland tijdens de tweede wereldoorlog. Terwijl de hele wereld leefde in angst en hoopte dat het allemaal snel voorbij zou zijn, vloog de Nederlandse prins blijmoedig van het ene avontuur naar het andere, en van de armen van de ene schone jongedame naar het bed van de andere. Bernard was natuurlijk getrouwd met prinses Juliana, maar die zat met haar kinderen in Canada, en Bernard had dankzij de oorlog alle ruimte voor zijn internationale avonturen.
Het verhaal wil dat Fleming onder de indruk was van onze prins. Tot in hoeverre het waar is weet ik niet, maar het zou waar kunnen zijn.
Natuurlijk is James Bond ook deels gebaseerd op andere bestaande en fictieve personages. De Britse spion Sidney George Reilly is waarschijnlijk de belangrijkste inspiratiebron.

]]>
By: Coen de Moor https://www.michaelminneboo.nl/2012/05/gaap-de-nieuwe-james-bond-komt-eraan/#comment-8139 Fri, 18 May 2012 13:28:47 +0000 http://www.michaelminneboo.nl/?p=9216#comment-8139 De gadgets ziijn ook achterhaald. Een vulpen die tegelijkertijd een dodelijk wapen is, of een koffer die tegelijkertijd een radio en een zendinstallatie is, dat was toen heel mooi en spectaculair.
Maar ik heb nu een telefoon in mijn binnenzak die tegelijkertijd ook een camera en een notitieblok en een CD-verzameling en een spelletjesmachine is. En zelfs daar maak ik al lang geen indruk meer mee.
Wat zal ik dan nog onder de indruk zijn van de speeltjes van Q?

Ik moet wel zeggen dat ik al een tijdje geen Bond films meer gezien heb, dus ik weet niet hoe ze in recentere films met die gadgets omgaan. Maar de gadgets die toen spectaculair waren zijn dat natuurlijk allang niet meer. End ie gadgets vormde toch wel een groot deel van de charme van Bond.

]]>