Categorieën
Film

Filmzomer!

Persbericht: Bioscoopbranche verwacht filmrecord zomer 2007De Nederlandse filmbranche bereidt zich voor op de grootste filmzomer in de geschiedenis. Vanaf mei volgt de ene “blockbuster” de andere op waarbij ook de liefhebbers van “Spiderman”, “Shrek”, “Pirates of the Caribbean” en “Harry Potter” weer volop aan hun trekken zullen komen. Deze grote films van de afgelopen jaren komen in de zomer met een nieuw vervolg, respectievelijk: “Spiderman 3”, “Pirates of the Caribbean: At World’s End”, “Shrek the third” en “Harry Potter en de Orde van de Feniks”. Ook zal de langverwachte animatiespeelfilm van “The Simpsons Movie” in diezelfde periode uitgebracht worden.Andere grote zomerreleases zijn: “The Transformers”, in de categorie sequels: “Live Free or Die Hard”, “Evan Almighty”, “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”, ‘The Bourne Ultimatum’. In het comedy segment: “Knocked up” en “Licence to Wed”, in het horror en sci-fi genre: “Hostel’ en “Vacancy”. Overige titels: “Becoming Jane’, ‘Ratatouille” (animatie) en “Lucky You”.Met het ontbreken van een groot sportief evenement zoals het EK, WK of Olympische Spelen dat gebruikelijk veel mensen binnenshuis houdt, ziet de filmbranche deze zomer zonnig tegemoet.“Op papier lijkt deze zomer de sterkste in de geschiedenis te worden”, aldus Wilco Wolfers, Voorzitter van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC) die de belangen behartigt voor de filmbranche. “Als we uitgaan van een voorzichtige voorspelling, verwachten we een groei van 3% ten opzichte van het aantal bezoekers in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt neer op ongeveer 200.000 bezoekers meer dan in 2006. Bij een optimistische voorspelling zal dit uitkomen op 7%, wat neerkomt op een half miljoen meer bezoekers deze zomer!” Ten opzichte van de eerste 14 weken van vorig jaar is de totale recette met ruim 4% gestegen. Er verschenen dit jaar tot nu toe vier nieuwe Nederlandse films die samen 1,8 miljoen bezoekers trokken en haalden daarmee een marktaandeel van 9%. De Nederlandse zomerfilms die voor een toeloop gaan zorgen naar de bioscoop zijn: “Zoop in Zuid-Amerika” en “Wolfsbergen”.
En movielover: welke film denk jij dit jaar te gaan zien? Waar kijk je echt naar uit? En vind jij die bioscoopkaartjes ook niet vreselijk duur tegenwoordig?!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Filmzomer!”

The simpsons movie moet ik echt zien deze zomer!
Verder moet ik natuurlijk gewoon Pirates of the caribbean, Shrek 3, Harry Potter (je dat is een van mijn zwaktes), spiderman 3, transformers (jeugd sentiment)en Vacancy zien.
Ik krijg nog een drukke zomer merk ik al.

Hm, ik kan me aardig vinden in je lijstje. Ik ga zeker voor Spidey3, maar ook Transformers, The Simpsons, Die Hard 4, en eventueel Harry Potter wil ik zien in de bios dit jaar. Maar Spidey 3 – vanaf volgende week ! – is iets wat ik niet wil missen.

goeie zomer, wilde ik zeggen..

verder erg veel zin in spidey 3..ook vind ik evan almighty wel potentie hebben..misschien zo’n sequel die beter is dan z’n voorganger? aan steve carell zal het in ieder geval niet liggen..

@Hallie: Ik heb ook erg veel zin in Spidey 3, maar dat is obvious. Ik vond Almighty 1 wel aardig, maar wel veel te braaf. Misschien dat de sequel inderdaad meer kan bekoren. Gisteren Butterfly Effect 2 gekeken (over sequels gesproken), maar die viel – hoe kan het ook anders – behoorlijk tegen. Wie de extra’s op de dvd bekijkt, weet al snel waarom: deze quicky werd in 20 dagen gedraaid voor een laag budget. Maak dan geen vervolg denk ik dan…

@Hallie: Son of a b*tch was het meer die son of a mask. Maar over overbodige sequels gesproken: Matrix 2,3, de nieuwe Star Wars-trilogie, Balkenende IV (of was het V, ik ben de tel kwijt).

@Hallie: Die was ook overbodig ja. Ik kan me de actrice erin nog wel herinneren, maar nagenoeg niets van de plot… zegt meestal genoeg 🙂

Reacties zijn gesloten.