Categorieën
Media Strips

Knight Rider reboot

Mijn ideale Knight Rider reboot ziet er zo uit: David Hasselhoff als Michael Knight en de oude bekende Pontiac Trans-Am als KITT.

kitt_vs_karrKortom, dezelfde serie met dezelfde acteurs. Edward Mulhare is dood, dus die zullen we moeten missen, maar wat mij betreft zien we Patricia McPherson gewoon weer terug als Bonnie Barstow en spreekt William Daniels de stem van KITT in.

So, that one is never going to happen. Daniels, geboren in 1927 is inmiddels 89 jaar en waarschijnlijk met pensioen. McPherson liet het acteren achter zich in 1991. En na alle zelfparodieën van de Hoff die we de afgelopen jaren hebben gezien, zit een semi-serieuze Knight Rider met hem er waarschijnlijk ook niet meer in.

knight-rider-cast
McPherson, Hoff & Mulhare.

De serie liep van 1982 tot en met 1986 en alle 90 afleveringen zag ik gedurende mijn korte leventje meerdere keren. Ook las ik twee vuistdikke naslagwerken en de autobiografie van David Hasselhoff. De serie heeft voor mij nog maar weinig geheimen.

De Hoff en niets en niemand minder!
De Hoff en niets en niemand minder!

Michael Knight is altijd een van mijn favoriete actiehelden geweest. Daarom ben ik juist heel benieuwd hoe het Michael zo’n dertig jaar later vergaat. Zit hij nog steeds in KITT de misdaad te bestrijden of heeft hij meer een mentorrol zoals Devon had op zich genomen? Welke upgrades heeft KITT inmiddels ondergaan om bij te tijd te blijven?

De reboot uit 2008 kon me weinig bekoren en had weinig met het origineel te maken. Evenals Team Knight Rider uit de jaren negentig.

Het ergste wat Knight Rider kan overkomen is een filmversie zoals Starsky & Hutch en andere flauwe Hollywood-remakes die we de laatste jaren hebben moeten slikken. Dan liever niets nieuws meer.

Machinima
Nu gaat Knight Rider waarschijnlijk wel een machinima reboot krijgen onder leiding van regisseur Justin Lin (Fast & Furious franchise). Ik mag hopen dat Michael Knight gewoon lekker op Hasselhoff lijkt en dat de Hoff zelf de stem inspreekt. Met minder neemt deze fan geen genoegen.

Ik hoop dus van harte dat de nieuwe serie een beetje in de buurt komt van het origineel, maar vrees dat het op zijn beste een placebo-effect teweeg zal brengen. Met andere woorden: beter dan niets, maar not the genuine article.

Knight Rider strips

knight-rider-mangaOverigens kwam ik laatst deze cover tegen van een Knight Rider manga. Voor zover ik heb begrepen zijn dit stripversies van afleveringen uit de serie. Ben er toch benieuwd naar geworden, dus binnenkort maar eens het web afstruinen naar exemplaren. Ook al ziet Michael Knight er niet erg Hoff-like uit, ik word er wel vrolijk van dat KITT behoorlijk gelijkend is getekend.

Dat is een van de redenen waarom ik de Knight Rider trade paperback geschreven door Geoffrey Thorne en Shannon Eric Denton nog niet gekocht heb. Die KITT ziet er gewoon niet goed uit.

Nu zijn er in het verleden wel Knight Rider strips gemaakt trouwens. Ik vond op de site Knight Rider Archives een hele lijst naar scans van comics uit Look Magazine. Ze stammen allemaal uit de jaren tachtig.

knight-rider-stripKITT lijkt op KITT en de Hoff lijkt behoorlijk op de Hoff. Daar ga ik dus maar eens induiken…

Tot slot… Hasselhoff was laatst hier in de buurt. Eerst op FACTS en toen in Londen. Ik had hem ook graag geïnterviewd maar kon geen opdrachtgever geïnteresseerd krijgen in zo’n artikel. En nee, dat snap ik ook niet.

knight-rider-sunset

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Knight Rider reboot”

Ik kan een hele rits jaren 80 series opnoemen die ik geweldig vond, maar ik ben zeker altijd fan geweest van Knight Rider. The Hoff mag een maffe gast zijn tegenwoordig, toch zie ik hem graag! Maar alsjeblieft geen remake/reboot! Je noemde Starsky & Hutch, ik noem dan ook meteen The Dukes of Hazard en The A-Team…vreselijke gedrochten, die niet eens in de buurt kwamen van de geweldige sfeer uit de originele series. Een animatie met The Hoff zou wel interessant zijn! Misschien iets a la Final Fantasy (qua realisme)?

De Dukes of Hazzard remake heb ik gelukkig nooit gezien. The A-Team laatst wel. Die vond ik als onzinfilm best vermakelijk, maar ik kan dan ook niet de originele serie nog zien. Die ervaar ik nu toch als te infantiel. Dat gevoel heb ik bij Knight Rider echter niet. Ik denk toch dat dat de betere van de twee series was. Tenminste, wat mij betreft.

Een ode aan The Hoff. Meer dan verdiend natuurlijk. De kracht van David Hasselhoff schuilt hem vooral in zijn talent om zijn eigen cultstatus te voeden. Hij teert op onze nostalgie, maar relativeert het in het absurde.
Zoals hij in zijn Q&A op FACTS liet uitschijnen zit een remake met hemzelf er echt niet in. Dat stemt hem zeer droef, en mogen we als de (begrijpelijke) reden voor zijn alcoholconsumptie zien.

Reacties zijn gesloten.